menu collapse

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

in het Klim & Avonturenbos is altijd iets te doen !

8,5 307 klant-
beoordelingen

Nieuws

Avonturenpad voor rolstoelers genomineerd voor ANWB Fonds

4 juli 2018


Sinds september 2016 exploiteert Rocks ’n Rivers het Klim & Avonturenbos op de Natuurpoort Roovertsche Leij in Goirle. Bij de aanleg is nadrukkelijk rekening gehouden met de basisgedachte dat iedereen (ongeacht financiële, fysieke of geestelijke beperkingen) onbezorgd moet kunnen buitenspelen in de natuur.

Rolstoeltoegankelijk

Bij de bouw van het Klim & Avonturenbos is bewust rekening gehouden met mensen met een beperking. Zo is één van de hoogteparcoursen rolstoeltoegankelijk. Ook zijn ‘extreme’ activiteiten (zoals de vrije val van 12 meter en de Big Swing van 10 meter) toegankelijk gemaakt voor rolstoelers. Verder zijn er 2 outdoor rolstoelen, die gratis ter beschikking worden gesteld, zodat mensen in een rolstoel ook kunnen deelnemen aan de tochten in het bos.

Als aanvulling op de bestaande rolstoeltoegankelijke activiteiten, is het plan om het gratis toegankelijke Avonturenpad “Survival of the Fittest” rolstoeltoegankelijk te maken.

Uitdagende activiteiten

In samenwerking met Brabants Landschap is dit pad in 2016 ontwikkeld en aangelegd. Het is een educatieve wandelroute door het bos, waarbij de deelnemers op een actieve manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg zijn er uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen, touwslingers, tunnelbuizen, een touwnet en een blotevoetenpad. Het Avonturenpad is gratis toegankelijk om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met het leven in de natuur.

Project

Het toevoegen van rolstoeltoegankelijke activiteiten aan het Avonturenpad komt neer op het verbreden van tunnelbuizen, de hindernisbaan, de slingeropdracht en de 2 extra bruggen over het water voor mensen in een rolstoel. Daarbij komt er ook een voelkast als alternatief voor het blotevoetenpad.

STEM HIER OP DIT PROJECT

Avonturenpad voor rolstoelers genomineerd voor ANWB Fonds

Vaderdagactie 2018

Voor iedereen die nog een Vaderdag cadeau zoekt. 🎯 🎯!!STOP MET ZOEKEN!! 🎯 🎯

Neem je vader mee naar het Klim & Avonturenbos. Elke vader die een activiteit boekt, mag na afloop gratis met pijl en boog schieten. De hoogste score van de dag, wint gratis kaartjes voor het het hele gezin in het Klim & Avonturenbos!

Een perfect kado voor Vaderdag.

Vaderdagactie 2018

Nieuwbouw bereikt hoogste punt

8 februari 2018

 

Nieuwbouw bereikt hoogste punt !

Vandaag wordt op de nieuwbouw het hoogste punt bereikt. Een mijlpaal in de bouw van het nieuwe kantoor van Rocks 'n Rivers. De afgelopen maand is achtereenvolgens de fundering gestort, de staalconstructie geplaatst en is er begonnen aan de verdiepingsvloer.
De contouren van het nieuwe kantoor zijn dan ook al duidelijk zichtbaar.

Klik HIER voor een foto-impressie van de bouwwerkzaamheden van de afgelopen maand.

Nieuwbouw bereikt hoogste punt

Nieuwbouw kantoor

09 januari 2018


Rocks ’n Rivers start bouw bij Natuurpoort de Roovertsche Leij


Met als doel uit te groeien tot de mooiste outdoorlocatie van Brabant, is op 9 januari bij het Klim & Avonturenbos in Goirle, de eerste schop de grond in gegaan. Met trots overhandigden de eigenaren Martijn van Gool en Bart Oomen de spades aan wethouder Theo van der Heijden (financiën, Economische zaken en Arbeidstoeleiding) van de gemeente Goirle en dhr. Noud van Gool (één van de grondleggers van Rocks ’n Rivers). Gezamenlijk zetten ze een spade in de grond, waarna de bouw officieel van start kon gaan.

Naast een opslagruimte voor materialen, komt er een ontvangstruimte voor passanten van het Klim & Avonturenbos, een multifunctionele vergaderruimte, een indoor klimhal, kleedkamers met douches en een grote overdekte veranda. Op de bovenverdieping wordt het kantoor van Rocks ’n Rivers gehuisvest.

Bekroning
“Een geweldig moment voor ons bedrijf”, aldus een enthousiaste Martijn van Gool. “Dit voelt als een bekroning op 25 jaar ondernemen in de buitensport. Wat ooit begon als een hobby op een studentenkamer, is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 15 mensen in vaste dienst. We willen hier het mooiste buitensportcentrum van Brabant realiseren, waar zowel particulieren, scholen én bedrijven een heerlijk dag in de buitenlucht kunnen beleven. Ook komen er speciale faciliteiten voor mensen met een beperking, omdat bij ons iedereen welkom is om een onbezorgde dag ‘buiten te spelen’.

Voortgang
De verwachting is dat de bouw nog deze zomer wordt afgerond. “Maar de officiële opening schuiven we door naar 2019”, aldus van Gool. Dan bestaan we 25 jaar en willen we er een extra feestelijke opening van gaan maken. Daar zijn al volop plannen voor, maar die houden we nog even geheim”.

Check deze pagina regelmatig voor de laatste updates van de bouw.

Nieuwbouw kantoor

 

Partners

 

Kempische landgoederen

Roovertsche Leij

Goolse Geheimen

Rocks-N-Rivers

Brabants Landschap