menu collapse

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

in het Klim & Avonturenbos is altijd iets te doen !

Nieuws

Feestelijk Openingsweekend met Pasen

Feestelijk Openingsweekend met Pasen

Vrijdag 19 april: Officiële opening rolstoel Avonturenpad

14.30 uur:

Ontvangst met koffie en gebak van alle genodigden en belangstellenden.

 

15.00 uur: 

Opening Rolstoel Avonturenpad.

Aansluitend mogelijkheid om het pad zelf te ontdekken lopend en/of in de speciale Hippocamp terreinrolstoelen o.l.v. instructeurs van Rocks ’n Rivers, ondersteund door assistent instructeurs van Eetsj Outdoor.

 

16.00 uur:

Borrel.

Zaterdag 20 april 2019

Zaterdag 20 april: Extra beleving in het Klim & Avonturenbos

Graag laten we op deze dag onze bezoekers kennis maken met het nieuwe rolstoel Avonturenpad en de nieuwbouw van Rocks ‘n Rivers. 

 

Het Klim & Avonturenbos biedt deze dag GRATIS extra activiteiten aan:
- Beleven van het rolstoel Avonturenpad met speciale terreinrolstoelen (voor minder validen).
- Marshmallows roosteren op kampvuur.
- Bekijken van de natuurfilm van Brabants Landschap over “De Rechte Hei” op de tribune in het nieuwe gebouw van Rocks ’n Rivers.
- Extra klimmen op de nieuwe binnenklimwand voor iedereen die Klim & Zip of Fun klimmen boekt.

Zaterdag 20 april 2019

Zondag 21 april 2019

Zondag 21 april 2019

Zondag 21 april: 1ste Paasdag “Op zoek naar het Gouden paasei”

Op deze dag komt de paashaas langs die diverse gouden en zilveren eieren in het bos verstopt.

Zo zijn er maar liefst 10 zilveren eieren (ter waarde van 1x FUN klimmen) en 1 gouden ei (ter waarde van een klimkaart voor 5x FUN klimmen) verstopt! Vind jij hét gouden ei?!


Daarnaast zijn er ook deze dag een aantal extra GRATIS activiteiten:
- Beleven van het Rolstoel Avonturenpad met speciale terreinrolstoelen (voor minder validen).
- Marshmallows roosteren op kampvuur.
- Bekijken van de natuurfilm van Brabants Landschap over “De Rechte Hei” op de tribune in het nieuwe gebouw van Rocks ’n Rivers.
- Informatiestand van Brabants Landschap.

Maandag 22 april 2019

Maandag 22 april, 2e Paasdag “Dag van het Landschap”
Op deze dag vindt de "Dag van het Landschap" van Brabants Landschap plaats van 10.00u t/m 17.00u.
Op deze dag vinden er allerlei natuur activiteiten plaats op en rondom Natuurpoort “De Roovertsche Leij”. Ook is het Klim & Avonturenbos de hele dag open en kunnen mensen kennis maken met het nieuwe Rolstoel Avonturenpad en de nieuwe locatie van Rocks ’n Rivers.


Er zijn allerlei extra GRATIS activiteiten zoals:
- Wandelingen met natuurgidsen over de verschillende landgoederen.

Starttijden: 12.00u, 13.30u en 15.00u.
- Nestkastjes timmeren.
- Bekijken van de natuurfilm van Brabants Landschap over “De Rechte Hei” op de tribune in het nieuwe gebouw van Rocks ’n Rivers.
- Informatiestand van Brabants Landschap.
- Diverse avontuurlijke kinder spellen in de natuur.
- Beleven van het Rolstoel Avonturenpad met speciale terreinrolstoelen (voor minder validen).
- Marshmallows roosteren op kampvuur.

Maandag 22 april 2019

Week van de Toegankelijkheid

woensdag 30 september 2018


In de week van de Toegankelijkheid wordt aandacht gevraagd voor het toegankelijk maken van vrijetijds voorzieningen voor mensen met een beperking. Het Klim & Avonturenbos is zo'n locatie waar dit alvast niet meer nodig is.

Omroep Tilburg kwam  vorige week langs en besteedde aandacht aan het rolstoelparcours tussen de boomtoppen.

Bekijk HIER het interview met eigenaar Martijn van Gool.

Week van de Toegankelijkheid

ANWB prijs voor Avonturenpad

19 september 2018

 

Het Klim & Avonturenbos heeft met het project "Rolstoel toegankelijk maken van het Avonturenpad” het ANWB Fonds 2018 gewonnen. Het fonds is bedoeld voor maatschappelijke projecten, die een relatie hebben met één van de drie thema’s: duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid. Het sympathieke rolstoel-initiatief kreeg online de meeste  stemmen en wordt hiervoor beloond met een bijdrage van €5.000,-. ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen heeft op woensdag 19 september om 9.30 uur persoonlijk de prijs overhandigd. Tevens heeft hij het project bekeken samen met zo'n ruim 50 belangstellenden.

Geluksmomenten
“Fantastisch dat we deze prijs hebben gewonnen”, aldus eigenaar Martijn van Gool. “We zijn ontzettend trots en vinden het geweldig dat zoveel mensen op ons project hebben gestemd. We willen graag een locatie zijn waar écht iedereen welkom is. En waar je op een laagdrempelige manier kan genieten van de natuur. Daarom willen we het bestaande Avonturenpad rolstoeltoegankelijk maken. Op deze manier creeeren we geluksmomenten voor doelgroepen die beperkt zijn in hun mobiliteit in de natuur. Hierbij dagen we rolstoelers dan ook uit om het Avonturenpad een keer te komen ervaren. Dan zul je zien dat het écht een fantastische belevenis is voor deze doelgroep”.

Avonturenpad
Het gratis toegankelijke Avonturenpad ‘survival of the fittest’ is samen met Brabants Landschap ontwikkeld en gebouwd. Het  is een avontuurlijke route door het bos, waarbij kinderen en ouders op een leuke manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg vind je er leuke opdrachten zoals boomstambruggen, touwslingers, touwnet, tunnelbuizen en een bloten voetenpad. Voor rolstoelers zijn er speciale outdoor rolstoelen aanwezig die gratis ter beschikking worden gesteld (in samenwerking met Eetsj Outdoor).

Aanpassingen
“Om het Avonturenpad rolstoeltoegankelijk te maken zullen we onder andere paden en tunnelbuizen verbreden en een aantal hindernissen aanpassen. Daarnaast willen we extra bruggen aanleggen en een voelkast bouwen als alternatief voor het bloten voetenpad”, aldus Martijn van Gool. “Met deze bijdrage kunnen we de aanpassingen versneld invoeren. We hopen het medio oktober af te kunnen ronden”.

ANWB prijs voor Avonturenpad

Avonturenpad voor rolstoelers genomineerd voor ANWB Fonds

4 juli 2018


Sinds september 2016 exploiteert Rocks ’n Rivers het Klim & Avonturenbos op de Natuurpoort Roovertsche Leij in Goirle. Bij de aanleg is nadrukkelijk rekening gehouden met de basisgedachte dat iedereen (ongeacht financiële, fysieke of geestelijke beperkingen) onbezorgd moet kunnen buitenspelen in de natuur.

Rolstoeltoegankelijk

Bij de bouw van het Klim & Avonturenbos is bewust rekening gehouden met mensen met een beperking. Zo is één van de hoogteparcoursen rolstoeltoegankelijk. Ook zijn ‘extreme’ activiteiten (zoals de vrije val van 12 meter en de Big Swing van 10 meter) toegankelijk gemaakt voor rolstoelers. Verder zijn er 2 outdoor rolstoelen, die gratis ter beschikking worden gesteld, zodat mensen in een rolstoel ook kunnen deelnemen aan de tochten in het bos.

Als aanvulling op de bestaande rolstoeltoegankelijke activiteiten, is het plan om het gratis toegankelijke Avonturenpad “Survival of the Fittest” rolstoeltoegankelijk te maken.

Uitdagende activiteiten

In samenwerking met Brabants Landschap is dit pad in 2016 ontwikkeld en aangelegd. Het is een educatieve wandelroute door het bos, waarbij de deelnemers op een actieve manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg zijn er uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen, touwslingers, tunnelbuizen, een touwnet en een blotevoetenpad. Het Avonturenpad is gratis toegankelijk om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met het leven in de natuur.

Project

Het toevoegen van rolstoeltoegankelijke activiteiten aan het Avonturenpad komt neer op het verbreden van tunnelbuizen, de hindernisbaan, de slingeropdracht en de 2 extra bruggen over het water voor mensen in een rolstoel. Daarbij komt er ook een voelkast als alternatief voor het blotevoetenpad.

STEM HIER OP DIT PROJECT

Avonturenpad voor rolstoelers genomineerd voor ANWB Fonds

Vaderdagactie 2018

Voor iedereen die nog een Vaderdag cadeau zoekt. 🎯 🎯!!STOP MET ZOEKEN!! 🎯 🎯

Neem je vader mee naar het Klim & Avonturenbos. Elke vader die een activiteit boekt, mag na afloop gratis met pijl en boog schieten. De hoogste score van de dag, wint gratis kaartjes voor het het hele gezin in het Klim & Avonturenbos!

Een perfect kado voor Vaderdag.

Vaderdagactie 2018

Nieuwbouw bereikt hoogste punt

8 februari 2018

 

Nieuwbouw bereikt hoogste punt !

Vandaag wordt op de nieuwbouw het hoogste punt bereikt. Een mijlpaal in de bouw van het nieuwe kantoor van Rocks 'n Rivers. De afgelopen maand is achtereenvolgens de fundering gestort, de staalconstructie geplaatst en is er begonnen aan de verdiepingsvloer.
De contouren van het nieuwe kantoor zijn dan ook al duidelijk zichtbaar.

Klik HIER voor een foto-impressie van de bouwwerkzaamheden van de afgelopen maand.

Nieuwbouw bereikt hoogste punt

Nieuwbouw kantoor

09 januari 2018


Rocks ’n Rivers start bouw bij Natuurpoort de Roovertsche Leij


Met als doel uit te groeien tot de mooiste outdoorlocatie van Brabant, is op 9 januari bij het Klim & Avonturenbos in Goirle, de eerste schop de grond in gegaan. Met trots overhandigden de eigenaren Martijn van Gool en Bart Oomen de spades aan wethouder Theo van der Heijden (financiën, Economische zaken en Arbeidstoeleiding) van de gemeente Goirle en dhr. Noud van Gool (één van de grondleggers van Rocks ’n Rivers). Gezamenlijk zetten ze een spade in de grond, waarna de bouw officieel van start kon gaan.

Naast een opslagruimte voor materialen, komt er een ontvangstruimte voor passanten van het Klim & Avonturenbos, een multifunctionele vergaderruimte, een indoor klimhal, kleedkamers met douches en een grote overdekte veranda. Op de bovenverdieping wordt het kantoor van Rocks ’n Rivers gehuisvest.

Bekroning
“Een geweldig moment voor ons bedrijf”, aldus een enthousiaste Martijn van Gool. “Dit voelt als een bekroning op 25 jaar ondernemen in de buitensport. Wat ooit begon als een hobby op een studentenkamer, is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 15 mensen in vaste dienst. We willen hier het mooiste buitensportcentrum van Brabant realiseren, waar zowel particulieren, scholen én bedrijven een heerlijk dag in de buitenlucht kunnen beleven. Ook komen er speciale faciliteiten voor mensen met een beperking, omdat bij ons iedereen welkom is om een onbezorgde dag ‘buiten te spelen’.

Voortgang
De verwachting is dat de bouw nog deze zomer wordt afgerond. “Maar de officiële opening schuiven we door naar 2019”, aldus van Gool. Dan bestaan we 25 jaar en willen we er een extra feestelijke opening van gaan maken. Daar zijn al volop plannen voor, maar die houden we nog even geheim”.

Check deze pagina regelmatig voor de laatste updates van de bouw.

Nieuwbouw kantoor

 

Partners

 

Kempische landgoederen

Roovertsche Leij

Goolse Geheimen

Rocks-N-Rivers

Brabants Landschap