menu collapse

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

in het Klim & Avonturenbos is altijd iets te doen !

NIEUWS

Nieuwe activiteiten vanaf 1 april

Nieuwe activiteiten vanaf 1 april

Donderdag 25 maart 2021

Vanaf 1 april zijn er nieuwe activiteiten te boeken!

Het buitenspeel seizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat het Klim & Avonturenbos ook weer haar deuren opent met nieuwe openingstijden! Uiteraard houden we ons aan de geldende corona maatregelen en dit verwachten we ook van u, om zo samen, op afstand, veilig buiten te sporten.

 

Nieuwe activiteiten:

- Klim Special: klim en klauter gedurende 3 uur naar hartelust op alle klimactiviteiten. 

- E-Chopper Tocht: ga op ontdekking over de landgoederen per E-Chopper.

- Tandem Tocht: ga op pad met een tandem en ontdek wat de omgeving te bieden heeft.

Wij gaan weer open

Donderdag 11 februari 2021

Het Klim & Avonturenbos gaat vanaf 12 februari weer open! 

Zo kunnen jullie, geheel coronaproof in de buitenlucht, in de Carnavalsvakantie een sportieve activiteit ondernemen, met het gezin of met vriendjes en vriendinnetjes.

 

Openingstijden Carnavalsvakantie

12 februari t/m 21 februari: Dagelijks: 10.00 - 17.00 uur

 

Winter openingstijden na de Carnavalsvakantie, 22 februari t/m 21 maart:

Woensdag: 10.00 - 17.00 uur

Vrijdag: 10.00 - 17.00 uur

Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

Zondag: 10.00 - 17.00 uur

Wij gaan weer open

Wegens succes verlengd

Wegens succes verlengd

Donderdag 1 oktober 2020

Wegens succes zijn de openingstijden verlengd

Ben je toevallig afgelopen zomervakantie in het Klim & Avonturenbos geweest en je wilt graag nog een keer terug komen? Dat kan nu ook in het najaar! 

 

Kom in de Herfstvakantie op avontuur. Wij zijn van 10 t/m 25 oktober ALLE DAGEN geopend. 

 

Lukt het niet om in de Herfstvakantie te komen? Geen zorgen, wegens succes zijn de openingstijden verlengd t/m november! Kom op klimavontuur in één van de weekenden in november. 

 

Klik hier voor de nieuwsbrief oktober 2020. 

Yes, de zomervakantie is in zicht!

Vrijdag 3 juli 2020

Yes, het is bijna zomervakantie!

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan start de tijd waar je niks moet en alles mag, heerlijk! Ben jij nog op zoek naar een bestemming of invulling van je vakantie? Rocks 'n Rivers denkt graag met je mee! 

 

Klik hier voor de nieuwsbrief juli 2020. 

Yes, de zomervakantie is in zicht!

Wij helpen de zorghelden

Vrijdag 17 april 2020

Het Klim & Avonturenbos helpt de ‘zorghelden’!

Waar het Paasweekend normaal gesproken garant staat voor een druk bezocht weekend met leuke acties was het afgelopen weekend uitgestorven in het Klim & Avonturenbos. Ook hier zijn de gevolgen van de corona-crisis goed zichtbaar. Vooral met het zonnige voorjaarsweer is het, net als bij de horecazaken, extra pijnlijk.

Gelukkig staat het met de positiviteit wel goed bij het Klim & Avonturenbos, want voorzichtig wordt er weer vooruit gekeken en worden de programma’s en regelementen aangepast zodat ze, wanneer er groen licht gegeven is, weer volgens de richtlijnen open mogen.

Maatschappelijk verantwoord De basisgedachte van het Klim & Avonturenbos is dat iedereen (ongeacht financiële, fysieke of verstandelijke beperkingen) een ‘onbezorgde dag buiten moet kunnen spelen in de natuur’. Hiervoor zetten zij zich al jaren bij verschillende projecten belangeloos in. Zoals bijvoorbeeld het vrijwillig verzorgen van de activiteiten tijdens de Spieren voor Spieren dag, het educatieve pad voor (jonge) kinderen over de natuur in het bos, het rolstoel vriendelijke Avonturenpad en het rolstoel klimparcours in het Klim & Zip bos!

Cadeaubon steunactie

Vanaf deze week wordt daar een nieuwe actie aan toegevoegd waarbij ze iedereen nodig hebben, samen staan we sterk! Er is namelijk een mogelijkheid om een speciale cadeaubon te kopen. Je koopt een cadeaubon voor jezelf/ vriend of vriendin én een deel van die speciale cadeaubon gaat naar een spaarpot als donatie voor een uitje voor het verplegend personeel, de “zorghelden” van het ETZ TweeSteden ziekenhuis uit Tilburg! Zo kunnen zij ook voorzichtig vooruitkijken naar een leuke toekomst!

KLIK HIER VOOR DE CADEAUBONNEN

Wij helpen de zorghelden

Rocks 'n Rivers bestaat 25 jaar!

Zaterdag 24 augustus 2019

Rocks ’n Rivers Outdoor & Evenementen bestaat 25 jaar

Van studentenhuis tot veelzijdige evenementenlocatie

 

Na het afstuderen aan de ALO in Tilburg in 1994, organiseerden Bart Oomen en Martijn van Gool hun eerste survivalprogramma voor vrienden in de Ardennen. Vanuit een studentenhuis, met veel enthousiasme en energie leverde dat de eerste tevreden klanten op. 25 Jaar later staat er een professionele organisatie welke activiteiten organiseert voor bedrijven, scholen en particulieren. Per jaar zo’n 350 evenementen en 30.000 deelnemers verdeeld over 5 verschillende landen. De manier waarop er gewerkt wordt binnen Rocks ’n Rivers is te omschrijven als persoonlijk, doelgericht, daadkrachtig en vooruitstrevend.

 

Opening Rocks ’n Rivers Evenementenlocatie

Na 25 jaar is Rocks ’n Rivers nog steeds volop in beweging en blijven de ideeën en ontwikkelingen doorgaan. Zo is het bedrijf afgelopen november verhuisd van kantoor op een industrieterrein naar een passende eigen Rocks ’n Rivers Evenementenlocatie in de natuur. Dit geeft meer ruimte om verder te groeien en om meer groepen op eigen terrein te ontvangen.

 

De nieuwe Rocks ’n Rivers Evenementenlocatie is afgelopen zaterdag 24 augustus, op de 25e verjaardag, officieel geopend door de kinderen van de eigenaren. Verder is de opening met een groot Outdoor Festival voor vaste relaties, klanten, leveranciers, (oud)instructeurs, familie en vrienden gevierd.

Er was van alles te doen, van klimmen in het bijhorende klimbos tot graffiti spuiten en van wandelen met de boswachter tot een speciaal ontwikkeld GPS-bingo spel. Een festival is niet compleet zonder hapjes en drankjes, daarvoor konden de gasten naar hartenlust genieten van gerechtjes die gekoppeld waren aan de landen waar Rocks ’n Rivers operationeel is.

 

‘We blikken terug op een geweldige dag met lachwekkende anekdotes en mooie herinneringen van alle jaren waarin we bestaan. Door de jaren heen hebben we veel relaties opgebouwd en het is dan super om deze mijlpaal met dit gezelschap te vieren. We kijken erg uit naar de volgende 25 jaar, wie weet wat er dan nog allemaal gaat gebeuren!’ – aldus Martijn van Gool en Bart Oomen.

Rocks 'n Rivers bestaat 25 jaar!

Feestelijk Openingsweekend met Pasen

Feestelijk Openingsweekend met Pasen

Vrijdag 19 april 2019

 

Dit jaar viert Rocks ’n Rivers haar 25-jarig jubileum. Omdat het voorjaar weer is aangebroken, opent het Klim- & Avonturenbos in Goirle, ook weer haar deuren. Het paasweekend zal afgetrapt worden met een feestelijke 4-daagse opening, met verschillende extra gratis activiteiten en acties.

 

Allereerst vindt op vrijdag 19 april de officiële opening van het rolstoel Avonturenpad ‘Survival of the fittest’ plaats. Dit pad is in samenwerking met Rocks ’n Rivers, Brabants Landschap en Eetsj Outdoor gemaakt, ondersteund door het ANWB fonds. Op zaterdag 20 april kan er als extra activiteit gratis geklommen worden op de nieuwe binnen klimwand bij boeking van Fun Klimmen of Klim & Zip. Op zondag 21 april zijn er paaseieren in het bos verstopt. Vind jij het gouden paasei?! Deze kan ingewisseld worden voor een ticket om gratis te komen Fun Klimmen.

Het paasweekend wordt afgesloten op maandag 22 april in samenwerking met onze partner Brabants Landschap met “De dag van het Landschap”. 

Week van de Toegankelijkheid

Woensdag 30 september 2018


In de week van de Toegankelijkheid wordt aandacht gevraagd voor het toegankelijk maken van vrijetijds voorzieningen voor mensen met een beperking. Het Klim & Avonturenbos is zo'n locatie waar dit alvast niet meer nodig is.

Omroep Tilburg kwam  vorige week langs en besteedde aandacht aan het rolstoelparcours tussen de boomtoppen.

Bekijk HIER het interview met eigenaar Martijn van Gool.

Week van de Toegankelijkheid

ANWB prijs voor Avonturenpad

Dinsdag 19 september 2018

 

Het Klim & Avonturenbos heeft met het project "Rolstoel toegankelijk maken van het Avonturenpad” het ANWB Fonds 2018 gewonnen. Het fonds is bedoeld voor maatschappelijke projecten, die een relatie hebben met één van de drie thema’s: duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid. Het sympathieke rolstoel-initiatief kreeg online de meeste  stemmen en wordt hiervoor beloond met een bijdrage van €5.000,-. ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen heeft op woensdag 19 september om 9.30 uur persoonlijk de prijs overhandigd. Tevens heeft hij het project bekeken samen met zo'n ruim 50 belangstellenden.

Geluksmomenten
“Fantastisch dat we deze prijs hebben gewonnen”, aldus eigenaar Martijn van Gool. “We zijn ontzettend trots en vinden het geweldig dat zoveel mensen op ons project hebben gestemd. We willen graag een locatie zijn waar écht iedereen welkom is. En waar je op een laagdrempelige manier kan genieten van de natuur. Daarom willen we het bestaande Avonturenpad rolstoeltoegankelijk maken. Op deze manier creeeren we geluksmomenten voor doelgroepen die beperkt zijn in hun mobiliteit in de natuur. Hierbij dagen we rolstoelers dan ook uit om het Avonturenpad een keer te komen ervaren. Dan zul je zien dat het écht een fantastische belevenis is voor deze doelgroep”.

Avonturenpad
Het gratis toegankelijke Avonturenpad ‘survival of the fittest’ is samen met Brabants Landschap ontwikkeld en gebouwd. Het  is een avontuurlijke route door het bos, waarbij kinderen en ouders op een leuke manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg vind je er leuke opdrachten zoals boomstambruggen, touwslingers, touwnet, tunnelbuizen en een bloten voetenpad. Voor rolstoelers zijn er speciale outdoor rolstoelen aanwezig die gratis ter beschikking worden gesteld (in samenwerking met Eetsj Outdoor).

Aanpassingen
“Om het Avonturenpad rolstoeltoegankelijk te maken zullen we onder andere paden en tunnelbuizen verbreden en een aantal hindernissen aanpassen. Daarnaast willen we extra bruggen aanleggen en een voelkast bouwen als alternatief voor het bloten voetenpad”, aldus Martijn van Gool. “Met deze bijdrage kunnen we de aanpassingen versneld invoeren. We hopen het medio oktober af te kunnen ronden”.

ANWB prijs voor Avonturenpad

Nieuwbouw bereikt hoogste punt

Donderdag 8 februari 2018

 

Nieuwbouw bereikt hoogste punt !

Vandaag wordt op de nieuwbouw het hoogste punt bereikt. Een mijlpaal in de bouw van het nieuwe kantoor van Rocks 'n Rivers. De afgelopen maand is achtereenvolgens de fundering gestort, de staalconstructie geplaatst en is er begonnen aan de verdiepingsvloer.
De contouren van het nieuwe kantoor zijn dan ook al duidelijk zichtbaar.

Klik HIER voor een foto-impressie van de bouwwerkzaamheden van de afgelopen maand.

Nieuwbouw bereikt hoogste punt

Nieuwbouw kantoor

Dinsdag 9 januari 2018


Rocks ’n Rivers start bouw bij Natuurpoort de Roovertsche Leij


Met als doel uit te groeien tot de mooiste outdoorlocatie van Brabant, is op 9 januari bij het Klim & Avonturenbos in Goirle, de eerste schop de grond in gegaan. Met trots overhandigden de eigenaren Martijn van Gool en Bart Oomen de spades aan wethouder Theo van der Heijden (financiën, Economische zaken en Arbeidstoeleiding) van de gemeente Goirle en dhr. Noud van Gool (één van de grondleggers van Rocks ’n Rivers). Gezamenlijk zetten ze een spade in de grond, waarna de bouw officieel van start kon gaan.

Naast een opslagruimte voor materialen, komt er een ontvangstruimte voor passanten van het Klim & Avonturenbos, een multifunctionele vergaderruimte, een indoor klimhal, kleedkamers met douches en een grote overdekte veranda. Op de bovenverdieping wordt het kantoor van Rocks ’n Rivers gehuisvest.

Bekroning
“Een geweldig moment voor ons bedrijf”, aldus een enthousiaste Martijn van Gool. “Dit voelt als een bekroning op 25 jaar ondernemen in de buitensport. Wat ooit begon als een hobby op een studentenkamer, is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 15 mensen in vaste dienst. We willen hier het mooiste buitensportcentrum van Brabant realiseren, waar zowel particulieren, scholen én bedrijven een heerlijk dag in de buitenlucht kunnen beleven. Ook komen er speciale faciliteiten voor mensen met een beperking, omdat bij ons iedereen welkom is om een onbezorgde dag ‘buiten te spelen’.

Voortgang
De verwachting is dat de bouw nog deze zomer wordt afgerond. “Maar de officiële opening schuiven we door naar 2019”, aldus van Gool. Dan bestaan we 25 jaar en willen we er een extra feestelijke opening van gaan maken. Daar zijn al volop plannen voor, maar die houden we nog even geheim”.

Check deze pagina regelmatig voor de laatste updates van de bouw.

Nieuwbouw kantoor

 

Partners

 

Kempische landgoederen

Roovertsche Leij

Goolse Geheimen

Rocks-N-Rivers

Brabants Landschap