menu collapse

MAATSCHAPPELIJKE RELEVANTIE


Bij de aanleg van het Klim & Avonturenbos is nadrukkelijk rekening gehouden met de basisgedachte dat iedereen (ongeacht financiële, fysieke of verstandelijke beperkingen) een ‘onbezorgde dag buiten moet kunnen spelen in de natuur’.

Klimbos
In het klimbos is bewust rekening gehouden met mensen met een beperking. Zo is één van de hoogteparcoursen rolstoeltoegankelijk gemaakt. Hierbij werken we nauw samen met de stichting Spieren voor Spieren. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar spierziekten. Het rolstoeltoegankelijke bomenparcours wordt 2 x per jaar gratis ter beschikking gesteld aan deze stichting. Een unieke kans voor deze doelgroep (én hun familie) om een activiteit te ondernemen die normaal gesproken niet mogelijk is.

Durfbos
In het durfbos zijn ‘extreme’ activiteiten te doen zoals een vrije val (vanaf 12 meter) en een Big Swing (touwslinger) van 10 meter hoogte. De Big Swing is rolstoeltoegankelijk gemaakt. Hierdoor kunnen mensen in een rolstoel deze ‘extreme’ activiteit ook beleven.

Avonturenpad
In samenwerking met Brabants Landschap is het Avonturenpad ‘Survival of the Fittest’ ontwikkeld. Het is een educatieve wandelroute door het bos waarbij de deelnemers onderweg op een actieve manier leren hoe planten en dieren overleven. Daarnaast zijn er meerdere uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen, touwbruggen en een blote voetenpad. Het is gratis toegankelijk om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met het leven in de natuur.

Speelbos
Er is een groot gratis toegankelijk speelbos aangelegd met verschillende boombruggen, touwslingers en plaatsen om hutten te bouwen. Hier kunnen kinderen naar hartenlust spelen.

 

Partners

 

Kempische landgoederen

Roovertsche Leij

Goolse Geheimen

Rocks-N-Rivers

Brabants Landschap