menu collapse

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

in het Klim & Avonturenbos is altijd iets te doen !

BLOG

Het Klim & Avonturenbos gaat weer open!

Het Klim & Avonturenbos gaat weer open!

Woensdag 6 mei 2020

Het Klim & Avonturenbos gaat weer open!

Heb jij ook weer zin om lekker buiten te spelen?! Wij wel! 

Achter de schermen zijn wij bij het Klim & Avonturenbos hard aan het werk gegaan en hebben we de nodige maatregelen getroffen zodat wij weer open mogen! Kom jij ook?

Een van de nieuwe maatregelen is bijvoorbeeld dat er UITSLUITEND online geboekt kan worden, dit om de bezoeken goed te regelen.


Nieuwe openingstijden

In de weekenden en dagelijks in de zomervakantie is het Klim & Avonturenbos de gehele dag open.

Tussen 10.00u en 14.00u kan er in het FUN klim bos geklommen worden en van 14.00u tot 18.00u kan er in het Klim & Zip bos geklommen worden. 

Daarbij kan je ook zelf in het bos op avontuur gaan met één van onze zelfsturende tochten. Deze kan je de gehele dag komen doen, tussen 10.00u en 18.00u.

De zelfsturende tochten zijn ook mogelijk om op woensdag- & vrijdagmiddag te boeken. 

Kinderfeestjes

Uiteraard zijn we de 'jarige jobben' niet vergeten! Kinderfeestjes zijn mogelijk op woensdagmiddag en vrijdagmiddag. 

Er is keuze uit 3 verschillende kinderfeestjes:  

- Het Survival feestje, mogelijk vanaf 7 jaar.

- Het FUN klim feestje, mogelijk vanaf 7 jaar.

- Het Klim & Zip feestje, mogelijk vanaf 9 jaar. 

Het Klim & Avonturenbos helpt de zorghelden!

vrijdag 17 april 2020

 

Het Klim & Avonturenbos helpt de ‘zorghelden’!

Waar het Paasweekend normaal gesproken garant staat voor een druk bezocht weekend met leuke acties was het afgelopen weekend uitgestorven in het Klim & Avonturenbos. Ook hier zijn de gevolgen van de corona-crisis goed zichtbaar. Vooral met het zonnige voorjaarsweer is het, net als bij de horecazaken, extra pijnlijk.

Gelukkig staat het met de positiviteit wel goed bij het Klim & Avonturenbos, want voorzichtig wordt er weer vooruit gekeken en worden de programma’s en regelementen aangepast zodat ze, wanneer er groen licht gegeven is, weer volgens de richtlijnen open mogen.

Maatschappelijk verantwoord De basisgedachte van het Klim & Avonturenbos is dat iedereen (ongeacht financiële, fysieke of verstandelijke beperkingen) een ‘onbezorgde dag buiten moet kunnen spelen in de natuur’. Hiervoor zetten zij zich al jaren bij verschillende projecten belangeloos in. Zoals bijvoorbeeld het vrijwillig verzorgen van de activiteiten tijdens de Spieren voor Spieren dag, het educatieve pad voor (jonge) kinderen over de natuur in het bos, het rolstoel vriendelijke Avonturenpad en het rolstoel klimparcours in het Klim & Zip bos!

Cadeaubon steunactie

Vanaf deze week wordt daar een nieuwe actie aan toegevoegd waarbij ze iedereen nodig hebben, samen staan we sterk! Er is namelijk een mogelijkheid om een speciale cadeaubon te kopen. Je koopt een cadeaubon voor jezelf/ vriend of vriendin én een deel van die speciale cadeaubon gaat naar een spaarpot als donatie voor een uitje voor het verplegend personeel, de “zorghelden” van het ETZ TweeSteden ziekenhuis uit Tilburg! Zo kunnen zij ook voorzichtig vooruitkijken naar een leuke toekomst!

KLIK HIER VOOR DE CADEAUBONNEN

Het Klim & Avonturenbos helpt de zorghelden!

Rocks 'n Rivers bestaat 25 jaar!

zaterdag 24 augustus 2019

 

Rocks ’n Rivers Outdoor & Evenementen bestaat 25 jaar

Van studentenhuis tot veelzijdige evenementenlocatie

 

Na het afstuderen aan de ALO in Tilburg in 1994, organiseerden Bart Oomen en Martijn van Gool hun eerste survivalprogramma voor vrienden in de Ardennen. Vanuit een studentenhuis, met veel enthousiasme en energie leverde dat de eerste tevreden klanten op. 25 Jaar later staat er een professionele organisatie welke activiteiten organiseert voor bedrijven, scholen en particulieren. Per jaar zo’n 350 evenementen en 30.000 deelnemers verdeeld over 5 verschillende landen. De manier waarop er gewerkt wordt binnen Rocks ’n Rivers is te omschrijven als persoonlijk, doelgericht, daadkrachtig en vooruitstrevend.

 

Opening Rocks ’n Rivers Evenementenlocatie

Na 25 jaar is Rocks ’n Rivers nog steeds volop in beweging en blijven de ideeën en ontwikkelingen doorgaan. Zo is het bedrijf afgelopen november verhuisd van kantoor op een industrieterrein naar een passende eigen Rocks ’n Rivers Evenementenlocatie in de natuur. Dit geeft meer ruimte om verder te groeien en om meer groepen op eigen terrein te ontvangen.

 

De nieuwe Rocks ’n Rivers Evenementenlocatie is afgelopen zaterdag 24 augustus, op de 25e verjaardag, officieel geopend door de kinderen van de eigenaren. Verder is de opening met een groot Outdoor Festival voor vaste relaties, klanten, leveranciers, (oud)instructeurs, familie en vrienden gevierd.

Er was van alles te doen, van klimmen in het bijhorende klimbos tot graffiti spuiten en van wandelen met de boswachter tot een speciaal ontwikkeld GPS-bingo spel. Een festival is niet compleet zonder hapjes en drankjes, daarvoor konden de gasten naar hartenlust genieten van gerechtjes die gekoppeld waren aan de landen waar Rocks ’n Rivers operationeel is.

 

‘We blikken terug op een geweldige dag met lachwekkende anekdotes en mooie herinneringen van alle jaren waarin we bestaan. Door de jaren heen hebben we veel relaties opgebouwd en het is dan super om deze mijlpaal met dit gezelschap te vieren. We kijken erg uit naar de volgende 25 jaar, wie weet wat er dan nog allemaal gaat gebeuren!’ – aldus Martijn van Gool en Bart Oomen.

Rocks 'n Rivers bestaat 25 jaar!

Feestelijk Openingsweekend met Pasen

Feestelijk Openingsweekend met Pasen

vrijdag 19 april 2019

 

Dit jaar viert Rocks ’n Rivers haar 25-jarig jubileum. Omdat het voorjaar weer is aangebroken, opent het Klim- & Avonturenbos in Goirle, ook weer haar deuren. Het paasweekend zal afgetrapt worden met een feestelijke 4-daagse opening, met verschillende extra gratis activiteiten en acties.

 

Allereerst vindt op vrijdag 19 april de officiële opening van het rolstoel Avonturenpad ‘Survival of the fittest’ plaats. Dit pad is in samenwerking met Rocks ’n Rivers, Brabants Landschap en Eetsj Outdoor gemaakt, ondersteund door het ANWB fonds. Op zaterdag 20 april kan er als extra activiteit gratis geklommen worden op de nieuwe binnen klimwand bij boeking van Fun Klimmen of Klim & Zip. Op zondag 21 april zijn er paaseieren in het bos verstopt. Vind jij het gouden paasei?! Deze kan ingewisseld worden voor een ticket om gratis te komen Fun Klimmen.

Het paasweekend wordt afgesloten op maandag 22 april in samenwerking met onze partner Brabants Landschap met “De dag van het Landschap”. 

Week van de Toegankelijkheid

woensdag 30 september 2018


In de week van de Toegankelijkheid wordt aandacht gevraagd voor het toegankelijk maken van vrijetijds voorzieningen voor mensen met een beperking. Het Klim & Avonturenbos is zo'n locatie waar dit alvast niet meer nodig is.

Omroep Tilburg kwam  vorige week langs en besteedde aandacht aan het rolstoelparcours tussen de boomtoppen.

Bekijk HIER het interview met eigenaar Martijn van Gool.

Week van de Toegankelijkheid

ANWB prijs voor Avonturenpad

19 september 2018

 

Het Klim & Avonturenbos heeft met het project "Rolstoel toegankelijk maken van het Avonturenpad” het ANWB Fonds 2018 gewonnen. Het fonds is bedoeld voor maatschappelijke projecten, die een relatie hebben met één van de drie thema’s: duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid. Het sympathieke rolstoel-initiatief kreeg online de meeste  stemmen en wordt hiervoor beloond met een bijdrage van €5.000,-. ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen heeft op woensdag 19 september om 9.30 uur persoonlijk de prijs overhandigd. Tevens heeft hij het project bekeken samen met zo'n ruim 50 belangstellenden.

Geluksmomenten
“Fantastisch dat we deze prijs hebben gewonnen”, aldus eigenaar Martijn van Gool. “We zijn ontzettend trots en vinden het geweldig dat zoveel mensen op ons project hebben gestemd. We willen graag een locatie zijn waar écht iedereen welkom is. En waar je op een laagdrempelige manier kan genieten van de natuur. Daarom willen we het bestaande Avonturenpad rolstoeltoegankelijk maken. Op deze manier creeeren we geluksmomenten voor doelgroepen die beperkt zijn in hun mobiliteit in de natuur. Hierbij dagen we rolstoelers dan ook uit om het Avonturenpad een keer te komen ervaren. Dan zul je zien dat het écht een fantastische belevenis is voor deze doelgroep”.

Avonturenpad
Het gratis toegankelijke Avonturenpad ‘survival of the fittest’ is samen met Brabants Landschap ontwikkeld en gebouwd. Het  is een avontuurlijke route door het bos, waarbij kinderen en ouders op een leuke manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg vind je er leuke opdrachten zoals boomstambruggen, touwslingers, touwnet, tunnelbuizen en een bloten voetenpad. Voor rolstoelers zijn er speciale outdoor rolstoelen aanwezig die gratis ter beschikking worden gesteld (in samenwerking met Eetsj Outdoor).

Aanpassingen
“Om het Avonturenpad rolstoeltoegankelijk te maken zullen we onder andere paden en tunnelbuizen verbreden en een aantal hindernissen aanpassen. Daarnaast willen we extra bruggen aanleggen en een voelkast bouwen als alternatief voor het bloten voetenpad”, aldus Martijn van Gool. “Met deze bijdrage kunnen we de aanpassingen versneld invoeren. We hopen het medio oktober af te kunnen ronden”.

ANWB prijs voor Avonturenpad

Avonturenpad voor rolstoelers genomineerd voor ANWB Fonds

4 juli 2018


Sinds september 2016 exploiteert Rocks ’n Rivers het Klim & Avonturenbos op de Natuurpoort Roovertsche Leij in Goirle. Bij de aanleg is nadrukkelijk rekening gehouden met de basisgedachte dat iedereen (ongeacht financiële, fysieke of geestelijke beperkingen) onbezorgd moet kunnen buitenspelen in de natuur.

Rolstoeltoegankelijk

Bij de bouw van het Klim & Avonturenbos is bewust rekening gehouden met mensen met een beperking. Zo is één van de hoogteparcoursen rolstoeltoegankelijk. Ook zijn ‘extreme’ activiteiten (zoals de vrije val van 12 meter en de Big Swing van 10 meter) toegankelijk gemaakt voor rolstoelers. Verder zijn er 2 outdoor rolstoelen, die gratis ter beschikking worden gesteld, zodat mensen in een rolstoel ook kunnen deelnemen aan de tochten in het bos.

Als aanvulling op de bestaande rolstoeltoegankelijke activiteiten, is het plan om het gratis toegankelijke Avonturenpad “Survival of the Fittest” rolstoeltoegankelijk te maken.

Uitdagende activiteiten

In samenwerking met Brabants Landschap is dit pad in 2016 ontwikkeld en aangelegd. Het is een educatieve wandelroute door het bos, waarbij de deelnemers op een actieve manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg zijn er uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen, touwslingers, tunnelbuizen, een touwnet en een blotevoetenpad. Het Avonturenpad is gratis toegankelijk om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met het leven in de natuur.

Project

Het toevoegen van rolstoeltoegankelijke activiteiten aan het Avonturenpad komt neer op het verbreden van tunnelbuizen, de hindernisbaan, de slingeropdracht en de 2 extra bruggen over het water voor mensen in een rolstoel. Daarbij komt er ook een voelkast als alternatief voor het blotevoetenpad.

STEM HIER OP DIT PROJECT

Avonturenpad voor rolstoelers genomineerd voor ANWB Fonds

Vaderdagactie 2018

Voor iedereen die nog een Vaderdag cadeau zoekt. 🎯 🎯!!STOP MET ZOEKEN!! 🎯 🎯

Neem je vader mee naar het Klim & Avonturenbos. Elke vader die een activiteit boekt, mag na afloop gratis met pijl en boog schieten. De hoogste score van de dag, wint gratis kaartjes voor het het hele gezin in het Klim & Avonturenbos!

Een perfect kado voor Vaderdag.

Vaderdagactie 2018

Nieuwbouw bereikt hoogste punt

8 februari 2018

 

Nieuwbouw bereikt hoogste punt !

Vandaag wordt op de nieuwbouw het hoogste punt bereikt. Een mijlpaal in de bouw van het nieuwe kantoor van Rocks 'n Rivers. De afgelopen maand is achtereenvolgens de fundering gestort, de staalconstructie geplaatst en is er begonnen aan de verdiepingsvloer.
De contouren van het nieuwe kantoor zijn dan ook al duidelijk zichtbaar.

Klik HIER voor een foto-impressie van de bouwwerkzaamheden van de afgelopen maand.

Nieuwbouw bereikt hoogste punt

Nieuwbouw kantoor

09 januari 2018


Rocks ’n Rivers start bouw bij Natuurpoort de Roovertsche Leij


Met als doel uit te groeien tot de mooiste outdoorlocatie van Brabant, is op 9 januari bij het Klim & Avonturenbos in Goirle, de eerste schop de grond in gegaan. Met trots overhandigden de eigenaren Martijn van Gool en Bart Oomen de spades aan wethouder Theo van der Heijden (financiën, Economische zaken en Arbeidstoeleiding) van de gemeente Goirle en dhr. Noud van Gool (één van de grondleggers van Rocks ’n Rivers). Gezamenlijk zetten ze een spade in de grond, waarna de bouw officieel van start kon gaan.

Naast een opslagruimte voor materialen, komt er een ontvangstruimte voor passanten van het Klim & Avonturenbos, een multifunctionele vergaderruimte, een indoor klimhal, kleedkamers met douches en een grote overdekte veranda. Op de bovenverdieping wordt het kantoor van Rocks ’n Rivers gehuisvest.

Bekroning
“Een geweldig moment voor ons bedrijf”, aldus een enthousiaste Martijn van Gool. “Dit voelt als een bekroning op 25 jaar ondernemen in de buitensport. Wat ooit begon als een hobby op een studentenkamer, is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 15 mensen in vaste dienst. We willen hier het mooiste buitensportcentrum van Brabant realiseren, waar zowel particulieren, scholen én bedrijven een heerlijk dag in de buitenlucht kunnen beleven. Ook komen er speciale faciliteiten voor mensen met een beperking, omdat bij ons iedereen welkom is om een onbezorgde dag ‘buiten te spelen’.

Voortgang
De verwachting is dat de bouw nog deze zomer wordt afgerond. “Maar de officiële opening schuiven we door naar 2019”, aldus van Gool. Dan bestaan we 25 jaar en willen we er een extra feestelijke opening van gaan maken. Daar zijn al volop plannen voor, maar die houden we nog even geheim”.

Check deze pagina regelmatig voor de laatste updates van de bouw.

Nieuwbouw kantoor

 

Partners

 

Kempische landgoederen

Roovertsche Leij

Goolse Geheimen

Rocks-N-Rivers

Brabants Landschap